Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Tetuje" nemocné děti. Přes noc se stal umělec hvězdou internetu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Nový Zéland - Ať už máte tetování nebo ne, v dětství si ho přál snad každý. Samolepky byly jen trapnou náhražkou, současné děti už mají víc možností. Třeba Benjamin, umělec z Nového Zélandu, děti "tetuje" fixírkou. Všechno je ale pro dobrou věc.

Taky jste jako malí chtěli tetování? Nalepovali jste si zvířátka ze žvýkaček na paži a cítili se jako frajeři? Zatímco dnešní dospělí se museli smířit s náhražkami, současné děti už mají mnohem víc možností.

Malé děti tetuje třeba i Benjamin Lloyd, umělec z novozélandského Aucklandu. Nebojte se, barvy se dají snadno smýt, i přesto ale vypadají reálně. Ke svým kresbám totiž používá airbrush (neboli fixírku), což je nástroj na nanášení barvy stříkáním.

S airbrushem pracuje už deset let, až před dvěma lety ale začal pro zábavu "tetovat" dospělé. Až ho jednou ke kresbě přesvědčil i jeho sedmiletý nevlastní syn. Byla to jediná věc, která dokázala vykouzlit jeho úsměv. Chlapec byl totiž vážně nemocný a před dvěma lety zemřel.

Benjamin si ale uvědomil, jak dokáže takové falešné tetování pomáhat. "Nic mi neudělá větší radost, než když vidím, jak tetování, které si samy vyberou, zvedne dětem jejich sebevědomí i náladu. Jsou vždycky tak nadšení," uvedl Benjamin.

V neděli proto na své facebookové stránce (zde) zveřejnil fotky "potetovaného" chlapce a připsal k nim výzvu. "Pokud dostanu 50 lajků, půjdu potetovat děti do nemocnice Starship. Používám jen organické, netoxické barvy, které se dají jednoduše smýt," dodal.

Jenže Benjaminův příspěvek se nelíbil jen 50 lidem, ale více než 400 tisícům. "Šel jsem spát a přes noc se rozpoutalo šílenství," řekl umělec. "Vypadá to, že jdu do Starship," připsal druhý den ráno.

Hned na začátku týdne pak zamířil do nemocnice, kde potetoval první děti, a každý den se tam vrací udělat radost dalším. "Jediné špatné je, že se pak nechtějí sprchovat," doplnil Benjamin.

Témata:  tetování Nový Zéland postižené děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy