Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze startuje sezóna letních kin, z nabídky si vybere každý fanda filmu

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Sezonu zahájí v sobotu letní kino v Kasárnách Karlín, přidá se tak k dalším pražským sezonním příležitostem, jak si vychutnat filmové klasiky i novinky pod širým nebem. Na návštěvníky budou v kasárnách čekat žlutá lehátka po sobotním zahájení vždy ve čtvrtek a v sobotu po setmění. Úvodní projekce patří detektivní klasice Drsný Harry s Clintem Eastwoodem z roku 1971.

Později večer budou v sobotu uvedeny krátké snímky Neboj! a Poprvé za kamerou, které v rámci projektu Karlínské příběhy v Kasárnách natočili studenti středních škol. Pokusili se v nich zachytit svůj pohled na současný Karlín.

Program bude kombinovat klasiku i nejnovější, spíše artové filmy. Promítání se nikdy neruší - v případě špatného počasí se projekce přesouvá dovnitř. "Z dramaturgického hlediska je program kombinací nových snímků spíše artové produkce (Tři billboardy kousek za Ebbingem, Gauguin, Místo splněných přání) s vybranou klasikou (Pat Garrett a Billy the Kid, Hluboký spánek). Na oslavu ročního výročí fungování Kasáren Karlín pak chystáme speciální projekci filmu, který v českých kinech není běžně k vidění," uvedla Veronika Klusáková, která v Kasárnách Karlín filmový program sestavuje.

Letních kin je v Praze více než deset. Některá již začala promítat, jako třeba kino na Výstavišti v Holešovicích. Dnes večer se promítá v letním kině před holešovickým Cross Clubem, od 21:30 se zdarma pouští film Cesta do fantazie. V příštím týdnu začne promítat letní kino ve Žlutých lázních, kde 29. května uvedou film Baby Driver, každou středu počínaje tou poslední květnovou bude zdarma promítat letní kino ve smíchovské MeetFactory.

Národní galerie opět připravuje letní kino na střeše Veletržního paláce a od 16. června bude promítat Letní kino Regina u budovy Českého rozhlasu v Karlíně v prostředí Kaizlových sadů. Prostor má kapacitu až 500 lidí.

Témata:  kina filmy Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy