Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cyklistu srazil a usmrtil kamion: měl dítě v sedačce

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Přerov - Bez vážnějších následků vyvázlo z úterní smrtelné nehody cyklisty na Přerovsku dítě, které s ním jelo na kole. Podle policistů sedělo ve chvíli, kdy cyklistu srazil kamion, v dětské sedačce. Vrtulníkem bylo transportováno do brněnské fakultní nemocnice, neutrpělo však vážná zranění. ČTK to dnes řekla přerovská policejní mluvčí. Nehodu policie vyšetřuje pro podezření z usmrcení z nedbalosti.

"Alkohol u řidiče byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. I nadále jsou příčina a okolnosti této tragické události předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí.

Nehoda se stala krátce po 9:00 ve směru z Chropyně na Kojetín. Řidič s nákladním vozidlem značky Renault jel ve směru na Kojetín a z dosud nezjištěných příčin srazil pravým bokem auta cyklistu, který se pohyboval ve stejném směru.

Podle informací ČTK jde letos o desátou smrtelnou nehodu na silnicích Olomouckého kraje. Během prvního čtvrtletí zemřelo osm lidí, což je dvojnásobný počet v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Devátá smrtelná nehoda v pořadí se stala na začátku května, kdy jednašedesátiletá chodkyně nepřežila střet s osobním autem u Hustopečí nad Bečvou na Přerovsku. Ženu jdoucí po levé straně vozovky srazila dvaadvacetiletá řidička vozu Škoda Fabia. Dosud nejtragičtější nehoda se stala na konci března v Olomouci, zemřely při ní dvě děti.

Témata:  dopravní nehody cyklisté Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy