Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Havířov pod vodou: Déšť zatopil nemocnici, hasiči měli více jak stovku výjezdů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Havířov - Včerejší bouře nejhůře zasáhla Havířov, kde déšť zatopil ulice a vyplavil i nemocnici včetně jednotky intenzivní péče. Z jedné zatopené ulice museli hasiči vyprostit i autobus.

"Voda zaplavila desítky sklepů, garáží a nebytových prostor, vytvářela velké vodní laguny, kde skončilo několik vozidel, včetně autobusu. I ten museli hasiči vyprostit. Události se obešly bez zranění," řekl tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Hasičům v Havířově museli pomoci jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z celého okresu Karviná a i 10 jednotek dobrovolných hasičů z okresu Ostrava - Město.

Největší zásah museli hasiči provést v Nemocnici s poliklinikou Havířov. Déšť zde vytopil sklepení i suterén a voda ze střechy zatopila Jednotku intenzivní péče ve třetím patře, ze které bylo nutné evakuovat 7 pacientů. Hasiči museli vyčerpat vodu ze všech místností a to i za pomoci průmyslových vysavačů. Nepořádek v nemocnici uklízeli několik hodin.

"Oficiálně je evidována více než stovka výjezdů na území Havířova kvůli nepříznivému počasí od středeční 15. hodiny do půlnoci. Podle velitele řídícího štábu přitom znamenal téměř každý evidovaný výjezd i několik zásahů. Zasahovalo zde kolem 150 hasičů," dodává dále Kůdela.

Včerejší bouřka mimo prudkých dešťů přinesla také kroupy, které zasypaly ulice Havířova tak, že se zdálo, že nasněžilo. Škody na majetku ještě nebyly vyčísleny.

Témata:  povodně havířov hasiči

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy