Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komunisté jsou jako islám, fanatici, varuje Samková. A přišla reakce

Jiří Dolejš /KSČM/, poslanec a místopředseda strany
Jiří Dolejš /KSČM/, poslanec a místopředseda strany
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Komunisté jsou nebezpeční nejen proto, že to jsou komunisté, ale i proto, že jsou zastánci muslimů, tvrdí známá advokátka a bojovnice proti islámu Klára Samková. Reaguje tak na slova místopředsedy KSČM Josefa Skály, který tvrdí, že muslimy je od fanatiků potřeba izolovat.

"Házet nás, komunisty, do jednoho pytle s nacistickou verbeží vyžaduje nejen IQ tykve, ale i nulové svědomí a "morálku" tchořího pyžma." Tato věta zazněla v tiskové zprávě místopředsedy KSČM Josefa Skály, který následně dodal, že "koho nepohání sobecká hysterie, ale zdravý rozum a odpovědnost, ten ví, že bohabojné muslimy (je) třeba od fanatiků izolovat."

Skálovy myšlenky, kterými mířil na advokátku Kláru Samkovou, však nezůstaly bez odezvy. Odpůrkyně islámu a migrace Samková na ně ostře zareagovala a tvrdí, že komunisté představují vážné riziko. "Komunisti jsou dvojnásobně nebezpeční: jednak proto, že to jsou komunisti, jednak proto, že to jsou zastánci muslimů!" podotkla na sociální síti.

"Jak vyplývá ze slov místopředsedy KSČM Skály, izolovat fanatické muslimy je možno se stejným úspěchem, jako izolovat fanatické komunisty... ani před jedněmi není možno se chránit a nikdy nevíte, kdy vylezou z děr. V jednom má ovšem pan místopředseda pravdu: jsem stachanovec. Proti islámu a proti komunistům," dodala Samková.

Závěrem svého příspěvku vštípila svým přiznivcům jednoduchou myšlenku: "Kdo volí komunisty = volí islám!" Tím ale pobouřila zástupce KSČM, kteří její vyjádření považují nejen za trapná a hloupá, ale varují dokonce před poškozováním cti České advokátní komory. 

"Nebezpečný je především fanatismus a lidská hloupost. Mezi muslimem a džihádistou je asi takový rozdíl jako mezi křesťanem a členem Ku-klux-klanu. Atmosféra pogromu a upalování čarodejnic (ať míří na komunisty, kominíky a nebo muslimy) je krokem k extrémismu. V hnědém koutě je ostatně už tlačenice. A mávat takovou vlajkou nedělá čest ani advokátní komoře. Nevím jestli to spraví chladivé na čelo, ale apel na rozum do hrsti je více než na místě," ohodnotil pro EuroZprávy.cz vyjádření Samkové místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

Neméně kritická byla k advokátce komunistická poslankyně Marta Semelová. "Úporná snaha Kláry Samkové o vlastní zviditelnění za každou cenu je trapná a tato její vyjádření hloupá. Po jejich zveřejnění se mi podvědomě vybavila okřídlená věta doktora Štrosmayera z Nemocnice na kraji města o populární holubičce," reagovala pro EuroZprávy.cz Semelová.

Jiní politici se do sporu mezi komunisty a Samkovou příliš vkládat nechtějí. Například poslanec za ČSSD Stanislav Huml v sms zprávě EuroZprávy.cz upozornil, že se "těžko hodnotí subjektivní názor".

Témata:  Klara Samkova Jiří Dolejš KSČM

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy