Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD hledá volebního lídra pro Prahu: Jediným kandidátem je syn herce Pavla Landovského

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Kandidátka pražské ČSSD do podzimních komunálních voleb vázne. Náměstek ministryně obrany Jakub Landovský, syn herce Pavla Landovského, je zatím jediným adeptem na lídra. Voliče bude chtít oslovit především důrazem na tři témata.

Landovský ČTK řekl, že získal nominaci asi sedmi či osmi oblastních sdružení, a to například Prahy 1, 2, 3, 6 či 7. Do pozice kandidáta na primátora Prahy ho musí zvolit celopražský sjezd ČSSD.

Jméno Landovského se v uplynulých týdnech objevilo při vyjednávání o možné vládě mezi ANO a ČSSD. Jedna ze spekulací jej označovala za možného kandidáta na ministra zahraničí. Landovský ale svou nejbližší politickou budoucnost vidí v zapojení se do pražské komunální politiky.

Jedním z jeho volebních témat je stavba více bytů, aby se snížila jejich cena. Druhou bude doprava a infrastruktura. "Spojené a průjezdné město pro Pražany bude další velké téma, kterému se nikdo nevyhne," podotkl. V této souvislosti by se chtěl zabývat i "logikou veřejného prostoru", tedy třeba otázkou obslužnosti či dostupnosti školek.

"Mám pak ještě další téma, kterému se třeba každý nevěnuje, ale je potřeba ho zmiňovat, a to je bezpečnost. Která je sice na vynikající úrovni, ale je potřeba neusnout na vavřínech," zdůraznil.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Praha Komunální volby

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy