Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O poradě TV Prima věděla polovina novinářů, nechtěli ji ale zveřejnit

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - To, že na poradu žurnalistů přijde zástupce vedení televize a řekne, že má nějaký názor na uprchlickou krizi a že si přeje, aby televize Prima podle toho názoru referovala, je špatně. Tvrdí to šéfredaktor serveru Hlídací pes, jehož web na kauzu upozornil.

"Soukromé médium A jsou například různé servery a tiskoviny. A soukromé médium B jsou televize a rozhlas, které na rozdíl od soukromých médií A podléhají zákonu o rozhlasovém a televizním vysílání. Nechci hodnotit zpravodajství televize Prima jako celek. Ale v rámci uprchlické krize podle mě není objektivní a vyvážené," řekl Českému rozhlasu a dodal, že v novinařině je naprosto běžné, že se píšou články opřené o několik zdrojů, často i anonymních, když jde o důležité věci.

"Tady máte bonus v podobě nahrávky jako jasný důkaz a já mám opřené ty texty o několik zdrojů uvnitř televize Prima. Za normálních okolností by to stačilo. To, že máme nahrávku, je jen potvrzení toho, že ty zdroje mluví pravdu," podotkl.

"Informaci o tom, že podobná porada na TV Prima proběhla, má podle něj polovina českých novinářů. "Ale jedna věc je mít informaci a věc druhá se rozhodnout ji nějak dál zpracovat," dodal. České mediální prostředí totiž prý není zvyklé na to, že novináři mluví vzájemně kriticky o své práci.

Témata:  novináři TV Prima uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy