Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novináři naštvali Babiše: Zamlčují naše úspěchy, překrucují skutečnost, šíří o nás lži, stěžuje si

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš si stěžuje na novináře. Ti podle něj lžou a šíří různé demagogie. Média se chovají jako opoziční politici, zlobí se Babiš.

Babiš prozradil, že jeho žena Monika poskytla rozhovor médiím, ve kterém prozradila některé detaily z jejich soukromí. „Dokonce, kolik mají naše děti kapesné. No, to vám prozradím klidně i sám. Tisíc korun. Tolik jsem já v jejich věku neměl, ani když jsem vykládal uhlí z vlaku,“ postěžoval si Babiš.

„Sice nejsem rád, když se na veřejnosti probírá naše soukromí, ale pořád lepší, než lži, které se začaly šířit přes některá média. Že prý je pozice naší země ve světě ohrožená, protože vláda zatím nemá důvěru. Tak to je fakt hrozná demagogie. Žádná vláda nebojovala tak systematicky za české národní zájmy, jako ta naše,“ tvrdí premiér.

To ale nebyl jediný jeho výpad vůči novinářům. „Někdy mám pocit, že se někteří naši novináři chovají fakt jako opoziční politici. Nejenže zamlčují naše úspěchy, ale překrucují skutečnost,“ zlobí se šéf hnutí ANO.

Jako příklad uvádí minisummit o migraci, který svolal šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker svolal na neděli. „My jsme se v rámci států V4 shodli, že nedává smysl se ho účastnit, když hned příští týden je Evropská rada, na které budeme probírat úplně to samé a jenom Rada může skutečně rozhodnout, co budeme s migrací dělat. Plus nesouhlasíme se závěry, které chtějí na summitu některé členské státy přijmout. A co se o tom objevilo v našich novinách? Někdo napsal, že o téma migrace nemáme zájem. Jiný, že jsme na summit ani nedostali pozvánku. Tomu se teda říká profi novinářská práce, opravdu,“ naštval se Babiš.

Témata:  Andrej Babiš média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy