Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamáček má jasno: Rizika spojená s nominací ministra spravedlnosti nese ANO

Jan Hamáček /ČSSD/
Jan Hamáček /ČSSD/
Foto: ČSSD

Praha – Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček se domnívá, že Česko potřebuje vládu s důvěrou. Všechna rizika spojená s nominací ministra spravedlnosti nese hnutí ANO, upozornil.

Hamáček tak reagoval na rezignaci Taťány Malé (ANO) na post ministryně. Malá dnes po 13 dnech ve funkci oznámila, že ve vládě končí. Premiér a šéf ANO Andrej Babiš předpokládá, že nyní požádá prezidenta Miloše Zemana, aby ho dočasně pověřil řízením ministerstva spravedlnosti).

Podle místopředsedy ČSSD Jaroslava Foldyny nelze situaci kolem vedení ministerstva spravedlnosti považovat za standardní a je nutné, aby se tím v úterý zabýval poslanecký klub ČSSD.

Pardubický hejtman a místopředseda ČSSD Martin Netolický označil rezignaci Malé za dobrou zprávu pro Českou republiku. Podle něj tento krok zvyšuje pravděpodobnost, že nová Babišova vláda získá důvěru Poslanecké sněmovny.

O důvěře menšinové vládě ANO a ČSSD s podporou komunistických poslanců má Sněmovna hlasovat ve středu.

Témata:  Jan Hamáček Sociální demokracie (SOCDEM) vláda Taťána Malá

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy