reklama

Podle webu NLTimes.nl se s tím pachatel Armin N. svěřil nizozemskému deníku Algemeen Dagblad. Útočník v české vazbě čeká na soud.

"Chci tím dopisem vyjádřit lítost nad incidentem a osobně se za něj omluvit, i za ostudu, kterou přinesl Nizozemsku a lidem doma," napsal Armin N. ve zveřejněném textu. Podle něho bylo "velmi nešťastné", v co se zvrhlo to, co mělo být původně rozlučkou se svobodou pro jednoho z členů skupiny.

"Myslím, že mluvím za všechny, když říkám, že nikdo z nás neplánoval se prát v cizí zemi," upozornil.

"Přál bych si vrátit čas, ale tak to bohužel nefunguje," dodal Armin N. s tím, že jeho jedinou prioritou je nyní podpořit oběť, dokud se plně nezotaví. "Také mám v úmyslu finančně podpořit rodinu oběti," uzavřel podle NLTimes.nl.

Incident se stal 21. dubna u obchodního centra Quadrio. Číšník skupinu sedmi mužů upozornil, že na zahrádce restaurace nemohou popíjet vlastní alkohol. Útočníci ho povalili na zem, začali ho bít pěstmi a kopali do něj. Když zůstal bezvládně ležet na zemi, z místa utekli. V nemocnici se napadený muž probral až po několika dnech. Prodělal dvě operace.