Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladí sociální demokraté se zlobí: Babiš podrazil ČSSD, vláda není levicová.

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Proti druhé vládě Andreje Babiše (ANO) se dnes postavili také mladí sociální demokraté pro Brno. Vadí jim, že kabinet nemá v programu progresivní zdanění ani sektorovou daň. Upozorňují také na porušení bohumínského usnesení, které zakazuje spolupráci s KSČM.

Pro vládu nezvedne ruku bývalý ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který se z jednání omluvil. Mladí brněnští sociální demokraté k odmítnutí nabádají i ostatní. "Tato vláda není levicová. V programovém prohlášení není ani zmínka o progresivním zdanění či sektorové dani. To znamená, že se finance na velkorysé nápady typu 'vlaky zdarma' budou získávat škrtáním. Škrtáním na úkor těch nejpotřebnějších, našich voličů," stojí v prohlášení.

"Andrej Babiš podrazil ČSSD ještě dřív, než vláda vznikla. Porušil koaliční smlouvu a ČSSD získala jen čtyři členy vlády namísto dohodnutých pěti. Sociální demokracie byla v minulosti podvedena mnohokrát a nemáme záruku, že se to nebude opakovat," připomněli mladí sociální demokraté z Brna fakt, že předseda ČSSD Jan Hamáček zastává jak funkci ministra vnitra, tak dočasně spravuje resort zahraničí. 

Upozorňují také na porušení bohumínského usnesení, které zakazuje spolupráci s KSČM. "To považujeme za absolutně nepřijatelné. Naše strana je rozdělená a potřebuje vnitřní očistu. To půjde jedině v opozici," uvedli v prohlášení mladí sociální demokraté z Brna.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) vláda Brno

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy