Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž přemisťoval včely, přitom spadl ze žebříku. Musel pro něho vrtulník

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Přerov - Vážný úraz utrpěl muž v Kojetíně na Přerovsku. Záchranáři ho našli v bezvědomí po pádu ze žebříku, ze kterého se snažil dostat k roji včel. Událost se stala v sobotu odpoledne.

"Ihned vyrazila letecká záchranná služba, muž byl po příletu v bezvědomí. Lékař na místě provedl nutná prvotní zajištění, zaintubování a připojení na umělou plicní ventilaci. Pacient byl následně se středně těžkým zraněním v oblasti hlavy letecky přepraven na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Podobný případ se stal naposledy ve čtvrtek, kdy záchranáři s vrtulníkem zasahovali u muže (51), který spadl ze střechy rodinného domu ve Štítech na Šumpersku. Do nemocnice jej převezli se středně těžkým zraněním.

Na konci května v Hněvotíně u Olomouce se při stavbě domu těžce zranil muž (22), který spadl z výšky deseti metrů. Resuscitace byla úspěšná a pacienta s mnohačetnými poraněními na umělé plicní ventilaci převezla sanitka do traumacentra.

Témata:  úrazy Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy