Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec levného parkování. Stání u pražského letiště se dočkalo změn

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Provoz na parkovištích u pražského letiště se po zpřísnění podmínek změnil. Místa pro expresní stání byla v červenci i přes růst počtu cestujících využívána meziročně o 11 procent méně, cestující naopak více parkují na hodinových stáních, ukazují statistiky Letiště Praha. Dopravci to ale vidí jinak.

Od července je možné využít expresní místa k parkování na 15 minut pouze jednou během 24 hodin. Zároveň podražilo krátkodobé parkování. 

Mluvčí letiště Roman Pacvoň uvedl, že vzrostla průjezdnost na expresních parkovištích. Současně podle něj může větší počet cestujících využívat bez zdržení 15minutový vjezd zdarma. Na krátkodobém parkovišti pro hodinová stání se provoz naopak meziročně zvýšil o 12 procent. Zároveň se meziročně o 80 procent zvýšil zájem o předplacené karty, které umožňují opakovaný vjezd na expresní stání, uvedl mluvčí.

Dopravci změny hodnotí opačně. Podle mluvčího Sdružení českých taxikářů Lukáše Polišenského musí nyní řidiči počítat s časově delším průjezdem. "Nejedná se však o nic hrozného, jde o zdržení v řádech pár minut," řekl.

Podobně hodnotí změny jednatel Prague Express Artem Bogadonovich, jehož firma zajišťuje dopravu na letiště. Podle něj průjezdnost mírně zdržuje především častější placení parkovného.

Před Terminálem 1 byl opraven povrch na expresním parkovišti, příští rok letiště chystá modernizaci části parkovacího domu PC Comfort nebo instalaci nového navigačního a dohledového systému v parkovacím domě PA Smart.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy