Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi rodinám padlých vojáků poslali už osm milionů, chrudimští výsádkáři chystají charitativní běh

smrt tří českých vojáků v Afghánistánu (5. 8. 2018)
smrt tří českých vojáků v Afghánistánu (5. 8. 2018)
Foto: Ministerstvo obrany ČR

Praha - Na kontu sbírky ve prospěch rodin padlých vojáků v Afghánistánu je již téměř osm milionů korun. Pomoc chystají také chrudimští výsadkáři, kteří na začátku září uspořádají tradiční charitativní běh.

Od čtvrtečního dopoledne ve sbírce Vojenského fondu solidarity přibylo zhruba 900.000 korun. 

Sbírkou lidé pomáhají rodinám vojáků Martina Marcina, Kamila Beneše a Patrika Štěpánka, kteří padli 5. srpna v Afghánistánu po útoku sebevražedného atentátníka. 

Pomoc rodinám padlých chtějí i vojáci 43. výsadkového praporu z Chrudimi. V sobotu 1. září uspořádají v Klášterních zahradách v Chrudimi charitativní běh, který pořádají každoročně od roku 2014, kdy v Afghánistánu při sebevražedném útoku zemřelo pět českých vojáků. Většina z nich patřila právě k chrudimským výsadkářům.

"Výše startovného placeného na startu je dobrovolná, veškeré vybrané prostředky budou převedeny na mimořádnou sbírku Vojenského fondu solidarity," uvedla uvedla Tereza Mrkvičková z Vojenského fondu solidarity.

Témata:  smrt tří českých vojáků v Afghánistánu Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy