Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co kupují turisté v lékárnách nejčastěji? Neuvěřite

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Zahraniční turisté si v lékárnách v centru Prahy kupují z volného sortimentu nejčastěji špunty do uší. Jen v lékárně na pražské Národní třídě jich prodají desítky párů denně.

Vedle hlučného nočního života v centru Prahy komplikuje cestovatelům život také hmyz. Vyplývá to z údajů lékáren Benu.

"Špunty do uší jsou populární celoročně, ovšem teď v létě je po nich poptávka největší. Už jsme si vybudovali široký sortiment a neustále je doplňujeme," uvedla vedoucí lékárnice Benu Lívia Bélai.

Hodně cizinců také přichází se štípanci od hmyzu. "Bývají od komárů, ale velmi často bohužel také od něčeho jiného, co žije trvale na jejich hotelu," řekla Bélai. Dodala, že lékárnou projde denně až 500 lidí, z toho přibližně polovina z nich jsou v létě turisté.

Také nachlazení z klimatizace a odřeniny na nejrůznějších místech, další z nejčastějších dovolenkových lapálií, mají všichni turisté na světě společné. Cizinci si však dávají větší pozor na spálení od sluníčka a úpal. "Se spáleninami chodí častěji Češi, zahraniční turisté bývají v tomto ohledu na dovolenou pečlivě připraveni," uvedla lékárnice.

Témata:  lidé turisté lékárny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy