reklama

"Hledejme lidi, s kterými se shodneme v zásadních věcech, podpořme každého, kdo odporuje zlu, staví se proti nespravedlnosti a brání dalšímu ukrajování naší svobody," uvedl Drahoš.

Řešit by v Senátu chtěl například modernizaci dopravy, mimo jiné stavbu linky D pražského metra, zabýval by se i vzděláváním. "Je třeba vzdělávat nejen děti, mládež a studenty, ale i nás v pokročilejším věku," řekl.

Drahoše přišli podpořit předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, místopředseda STAN Vít Rakušan, lidovecký senátor Petr Šilar a předseda Zelených Petr Štěpánek. Se stranami, které ho podpořily, má Drahoš dohodu, že o tom, do jakého senátorského klubu vstoupí, se rozhodne až po volbách. "Tu otázku necháme, až ten medvěd bude uloven, momentálně se budu soustředit, abych zvítězil," uvedl.

Drahoš má ve volbách v Praze 4 sedm soupeřů včetně stávající senátorky za tento obvod Evy Sykové, se kterou se dříve dostal do sporu ohledně léčby za pomoci kmenových buněk v době, kdy zastával funkci předsedy Akademie věd. ODS nasadila podnikatele a někdejšího reprezentanta v triatlonu Martina Dvořáka. Za ČSSD kandiduje lékařka Mirka Skovajsová, KSČM nasadila bývalého zastupitele Prahy 4 Karla Skoupila, SPD manažera Jiřího Kocmana a Realisté spisovatele a publicistu Benjamina Kurase. Za hnutí Dost je dost kandiduje hudebník Rudolf Mazač.