Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Státní zástupkyně žaluje Česko kvůli šikaně

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ostrava - Vedoucí Okresního státního zastupitelství v Ostravě Tamara Kornasová podala žalobu na stát. Chce odškodnění 500 tisíc korun. Tvrdí, že ji její nadřízená šéfka Krajského státního zastupitelství Zlatuše Andělová šikanuje.

Žalobu podal advokát Pavel Uhl k Okresnímu soudu v Ostravě na konci června.

"Žalobkyně byla jmenována okresní státní zástupkyní v roce 2005. Až do roku 2016 byl výkon funkce z hlediska předmětu této žaloby bezproblémový. V roce 2016 se zhoršily osobní vztahy mezi vedením Krajského státního zastupitelství v Ostravě a žalobkyní. Následně začalo vedení nadřízené složky státního zastupitelství jednat setrvale a dlouhodobě způsobem, který považuje žalobkyně za protiprávní", uvádí podle serveru Česká justice žaloba.

Kornasovou 14. června odvolal z funkce zatím nepravomocně tehdejší ministr spravedlnosti Robert Pelikán, a to údajně právě na návrh Andělové.

Témata:  justice odškodnění soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy