Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Praze napadl ženu kladivem, chytil ho policejní pes

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Muž v noci na čtvrtek v ulici Na Pavím vrchu na pražském Smíchově několikrát udeřil ženu kladivem. Pak se jí pokusil sebrat mobil. Agresora, kterému hrozí až 12 let vězení, zadržel policejní pes.

Událost oznámili na tísňové lince krátce před půlnocí svědci, podle kterých muž několikrát ženu udeřil kladivem do horní části těla, včetně hlavy.

"Při tom na ni řval, že ji zabije. Když byl vyrušen oznamovateli, svého jednání zanechal a dal se na útěk," popsal situaci mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Pachatel se ještě na útěku pokusil ženě sebrat mobilní telefon, ale nepovedlo se mu to.

Násilník se pokusil schovat v přilehlém lesoparku. Na místo ale dorazili policejní psovodi se psy Connorem a Axou, kteří po několika minutách muže našli v křovinách. Pachatel se nechtěl vzdát a opět se pokusil o útěk. Zastavil ho Connor, který muže srazil k zemi. 

Connor je mezi pražskými služebními psy přeborníkem. Na dubnové soutěži ve služební kynologii v Praze dosáhli spolu se svým psovodem Pavlem Matouškem prvního místa v kategorii hlídková služba.

Témata:  krimi přepadení Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy