Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sociální demokraté nemusí zatím platit Altnerovi. Proč?

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Nejvyšší soud vyhověl námitkám ČSSD a nemusí zatím platit bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi 338 milionů korun. Důvodem je zastupování ve sporu o Lidový dům.

"Soud vyhověl naší žádosti a odklad vykonatelnosti určil do doby, než rozhodne o dovolání. Samozřejmě to je pro nás dobrá zpráva, ale je to jen jeden z kroků. Budeme čekat na to, jak se soud vypořádá s naším dovoláním a jak rozhodne," řekl ČTK Chvojka. Advokáti ČSSD však věří, že se podaří obhájit, že dluh proti Altnerovi nikdy nevznikl, dodal.

Rozhodnutí pražského městského soudu bylo dosud pravomocné a vykonatelné, ale sociální demokracie odmítala Altnerovi peníze poslat. Odůvodňovala to obavou, že v případě úspěchu u Nejvyššího soudu už by peníze od bývalého advokáta nikdy nedostala zpět. Uspokojovala proto jen Altnerovy věřitele, kteří se jí hlásili. Celkem jim zatím zaslala zhruba 9,5 milionu korun.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Zdeněk Altner Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy