Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena čelí obžalobě za nenávistné výroky o dětech

počítače
počítače
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Teplice - 26letá žena z Tachova čelí žalobě kvůli nenávistným komentářům k fotce žáků první třídy školy v Teplicích. Hrozí jí až tři roky vězení.

Do zmíněné třídy chodí převážně romské, vietnamské a arabské děti.  Jejich fotku zveřejnil loni na podzim místní Deník v tištěném vydání i na webu v rámci seriálu snímků prvňáků z různých škol.

Lidé začali děti označovat například za malé sebevražedné atentátníky či navrhovali v souvislosti s tím, že škola sídlí v Plynárenské ulici, posílat děti do plynu. "Tam by sednul granát jak pr... na prkýnko," zněl další z mnoha komentářů. 

Žena z Tachova se podle obžaloby dopustila trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. "Ve věci byla dne 29. srpna podána obžaloba," potvrdil České televizi Ondřej Wendler z tachovského Okresního státního zastupitelství.

Podle dřívějších informací deníku Právo napsala nyní obžalovaná žena v komentáři pod fotkou dětí slovo "rovnou", ke kterému přidala obrázek pistole.

Témata:  sociální sítě Teplice xenofobie děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy