Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který se zabarikádoval v domě Chrudimi a hrozil bombou, skončil ve vazbě

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Chrudim - Muž, který se toto úterý zabarikádoval v rodinném domě v Chrudimi a vyhrožoval výbušninou, skončil ve vazbě. Rozhodl o tom dnes soud.

Uvedly to dnes televize Prima a Nova. Pětapadesátiletý muž byl ve středu obviněn z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, hrozí mu až tříleté vězení. Návrh na vazbu byl podán, aby dál nepokračoval v trestné činnosti.

"Soudce akceptoval návrh na vzetí do vazby. Obviněný muž je tak v současné době stíhán vazebně," řekl Primě mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. Podle Novy soud vazbu uvalil z obavy, že by muž mohl bránit dalšímu vyšetřování nebo se mu vyhýbat.

Vzhledem k tomu, že muže v minulosti už dvakrát musela zadržet zásahová jednotka, dnes muže k soudu přivedli policisté v kuklách a se samopaly. Podle Novy byl převezen do vazební věznice v Hradci Králové.

Na muže už dřív vydal Okresní soud v Trutnově zatykač kvůli křivému obvinění vězeňských dozorců. Za to mu hrozí také až tři roky vězení, uvedla Nova.

Když muže policie vypátrala, odmítl se jí v úterý vzdát, zabarikádoval se v domě a hrozil výbušninou. Policisté oblast uzavřeli a s mužem asi šest hodin vyjednávali. Nakonec ho zásahová jednotka zadržela na balkoně domu. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, výbušnina se u muže nenašla.

Témata:  bomby krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy