Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Travel Service bude nově létat do Chorvatska i v zimě

Letadlo společnosti Travel Service
Letadlo společnosti Travel Service
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tuzemský letecký dopravce Travel Service bude létat mezi Prahou a chorvatským pobřežím i v zimě. Pravidelné linky do Dubrovníku a Splitu budou létat třikrát týdně. ČTK to dnes sdělila mluvčí společnosti Vladimíra Dufková. V létě dopravce létá na chorvatských linkách denně.

O prodloužení linek do zimy informoval server zdopravy.cz, podle kterého Travel Service na linku nasadí letadla ATR 72 od Českých aerolinií (ČSA), jichž jsou většinovým vlastníkem. Dopravce tak sníží kapacitu spojů na maximálně 64 míst. Během léta dopravce do Chorvatska létá vlastními stroji Boeing 737-800, která mají maximální kapacitu 189 míst.

Do obou chorvatských měst bude dopravce létat v obou směrech vždy v úterý, čtvrtek a sobotu.

V současnosti do Chorvatska létá z Prahy pravidelně také ČSA a Croatia Airlines. Oba dopravci ovšem létají do vnitrozemského hlavního města Záhřebu.

Travel Service je největší českou leteckou společností provozující pravidelné linky pod značkou SmartWings. Vedle toho dopravce poskytuje také charterové a privátní lety. Vedle České republiky působí firma také v Polsku, na Slovensku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti. Dopravce je majoritním akcionářem ČSA.

Témata:  Travel Service

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy