Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České letadlo se 180 lidmi na palubě sjelo z dráhy při přistání

Travel Service
Travel Service
Foto: travelservice.aero

Burgas - V bulharském černomořském městě Burgasu sjel dnes po přistání z dráhy letoun české letecké společnosti Travel Service, který přiletěl z Brna. Letiště je nyní uzavřené a všechny lety jsou odkláněné do do Varny.

Nikdo neutrpěl žádné zranění. Informoval o tom server 24chasa.bg s odvoláním na sdělení letiště.

Mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková ČTK řekla, že letadlo Travel Service na "pravidelné lince z Brna do Burgasu se dnes ráno po přistání při opouštění přistávací dráhy ocitlo předním kolem mimo zpevněnou plochu dráhového systému". Upřesnila, že v letadle bylo 178 cestujících a šest členů posádky.

Podle tiskového střediska letiště zatím není jasné, zda se jednalo o chybu pilota nebo zda sjetí letounu z dráhy způsobilo něco jiného. Podrobnosti zjišťují vyšetřovatelé bulharského ministerstva dopravy.

Bulharská média v souvislosti s touto nehodou připomínají, že přesně před pěti lety, 18. července 2012, byl na letišti v Burgasu spáchán teroristický útok na autobus s izraelskými turisty. Sebevražedný atentátník tehdy explozí výbušniny zabil pět Izraelců a bulharského řidiče autobusu. Proces se dvěma spolupachateli, kteří jsou však stále na útěku a budou souzeni v nepřítomnosti, byl již několikrát odložen, s jeho zahájením se nyní počítá 20. září.

Témata:  Travel Service letecké nehody Bulharsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy