Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Inspekce uzavřela obchod Tesco. Zahrával si se zdravím lidí

supermarket Tesco
supermarket Tesco
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Aš - Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili v prodejně společnosti Tesco v Chebské ulici v Aši porušení hygienických předpisů. Situace byla tak vážná, že prodejna musela být uzavřena.

Vzhledem k tomu, že provozovna nesplnila minimální požadavky pro zajištění bezpečnosti nabízených potravin, inspektoři byli nuceni na místě uložit zákaz užívání prostor.

"K nejzávažnějším porušením hygienických předpisů náleželo dlouhodobé podcenění deratizačních opatření, na prodejní ploše a v zázemí provozovny inspektoři na mnoha místech nalezli myší trus a nebylo tak možné vyloučit kontaminaci vystavených a skladovaných potravin," sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění, upozornila inspekce na svém webu.

Inspektoři kromě zákazu užívání prostor uložili provozovateli, aby uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona, zejména aby provedl důkladnou deratizaci, zajistil provozovnu před dalším pronikáním škůdců a zajistil odstranění nečistot. Do splnění těchto opatření zůstane provozovna uzavřena.

Témata:  Tesco SZPI obchody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy