Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fiala se posmívá hnutí ANO: Už máte telefon na Babiše? Jak ze seriálu Okres na severu

Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - K nabídce seriálu z dob komunistického režimu Okres na severu přirovnal dnes kampaň vládní ANO před komunálními volbami s odkazem na telefon premiéra Andreje Babiše předseda ODS Petr Fiala. Občanští demokraté podle něj slibují naopak zkušené místní politiky, kteří znají problémy místních a jejich reálná řešení. Spolu s kandidáty do říjnových voleb připomenul problémy, se kterými se potýkají pod vedením ANO v posledních čtyřech letech česká a moravská metropole Praha a Brno.

Bývalý pražský primátor a nynější lídr kandidátky ODS do pražského zastupitelstva Bohuslav Svoboda jmenoval například chybějící části městského okruhu či nedostupnost bydlení. "Nebudeme nabízet ráj na zemi," doplnila místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

ODS jde podle Fialy do voleb, které Česko čekají za necelé čtyři týdny, s návrhy na dostupnou a přátelskou veřejnou správu, rychlý rozvoj kvalitní infrastruktury a veřejných služeb a podporu pestrého života ve městech a obcích. Akci ke startu horké kampaně ODS uspořádala na vyhlídce z opevnění v druhém pražském obvodu.

Fiala s odkazem na billboardy hnutí ANO s jejími kandidáty, kteří konstatují, že mají telefon na premiéra uvedl, že tento způsob vládnutí se neosvědčil. "Toto je svět, který bychom měli odmítnout, protože nefunguje. Je to vidět v Praze, v Brně, kde se za čtyři roky nepohnulo nic," uvedl

V senátních volbách, kdy budou lidé vybírat třetinu nových senátorů, se bude ODS podle Fialy ucházet o takový mandát a takové výsledky, které vytvoří pojistku vůči "polokomunistické levicové koalici, která ovládla Poslaneckou sněmovnu a Hrad".

Témata:  Komunální volby ODS Petr Fiala Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy