Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kapsářky ukradly důchodci peněženku, ten se ale jen tak nedal

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - Přímo při útěku načapala hlídka brněnských policistů dvě kapsářky ve středním věku, které okradly rakouského důchodce. Ten si to ale nenechal líbit a společně s dalšími seniory zlodějky pronásledoval. Jedna z žen se bránila, že peněženku našla. Utíkaly prý proto, že se rozzuřených důchodců bály.

Případ se stal v pátek večer v Benešově ulici nedaleko brněnského hlavního nádraží. Projíždějící hlídka policie zpozorovala dvě ženy ve středním věku, které utíkaly a kličkovaly mezi vozidly. "Dvojici pronásledovala skupina seniorů. Policisté okamžitě zastavili vozidlo a k ženám směřovala důrazná výzva. Obě ženy ji uposlechly a zastavily se," uvedl mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Od rakouského důchodce se policisté dozvěděli, že byl okraden. Právě dvojici žen, kterou centrem Brna pronásledoval, označil za možné pachatelky. "Obě ženy se ale k věci neměly a svůj úprk vysvětlovaly strachem z důchodců," řekl mluvčí policistů Šváb.

Policisté je poučili o možném podezření ze spáchání trestného činu a také o tom, že mohou provést osobní prohlídku.

"Na to reagovala třiačtyřicetiletá žena sdělením, že našla peněženku, kterou má u sebe a zapřísáhla se, že je to pravda. Moc jí to zřejmě nepomohlo, neboť jí kriminalisté hned následující den sdělili podezření z přečinu krádeže a peněženka i s obsahem putovala zpět k majiteli," dodal mluvčí policistů.

Navíc pro ženu to nebyly první oplétačky se zákonem. Brněnští policisté zjistili, že po ní pátrají tepličtí kriminalisté. I na severu Čech byla podezřelá z majetkové trestné činnosti.

Témata:  krimi krádeže důchodci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy