Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragické září: Na silnicích zemřelo skoro 70 lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

V září zemřelo při dopravních nehodách v Česku zatím 64 lidí, o 21 víc než před rokem. Od začátku roku si dopravní kolize vyžádaly 413 lidských životů, což je o 46 obětí více než ve stejném období loni. ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Bilance je předběžná, oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Nejvíce obětí bylo podle Lercha řidičů osobních vozů, těch v září zahynulo 22, z řad motorkářů bylo 13 zemřelých a třetí nejpočetnější skupinou byli chodci. "V září byly opět časté nehody s přejetím do protisměru a nepřizpůsobení rychlosti," uvedl Lerch. Dodal, že čtvrtinu smrtelných nehod zaviní mladší a začínající řidiči.

Nejvíce lidí zemřelo na silnicích podle předběžných statistik 19. září a v pátek, kdy byl státní svátek. V tyto dny si nehody vyžádaly po šesti obětech. V pátek 28. září se staly čtyři smrtelné dopravní nehody.

Dva řidiči zemřeli po čelní srážce osobního a nákladního auta na dálnici D11 na Nymbursku, kde osobní vůz Mercedes ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru. Řidič a spolujezdec nepřežil pak nehodu na Trutnovsku a po jedné oběti měly nehody na Olomoucku a u Všestar u Prahy.

Zatím posledním zemřelým je 32letý řidič osobního auta u Ivanovic na Hané na Vyškovsku. Vozidlo dostalo ve vysoké rychlosti smyk a narazilo pravým bokem do stromu. Řidič byl na místě mrtev, řekl ČTK policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Témata:  nehodovost nehody aut dopravní nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy