Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Třídu v Chotěšově zamořila neznámá látka, dětem bylo zle

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

V základní škole v Chotěšově na Plzeňsku vystříkal žák třídu zatím neurčenou látkou. Deseti z 13 žáků se udělalo špatně a záchranáři je odvezli na vyšetření do plzeňské fakultní nemocnice. Na místě je speciální laboratoř hasičů. Žádné z dětí není ohroženo na životě, řekl ČTK mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

"Došlo k rozptýlení směsi dvou kosmetických přípravků. Zasahuje naše laboratoř z Třemošné, která převzala oba flakonky neznámé látky," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Analyzují je na místě a provedou detailní průzkum.

"Děti dělaly o přestávce nějaký pokus se čpavkem. A protože to tam smrdělo, tak to vystříkaly nějakou voňavkou. Jestli pak došlo k nějaké reakci, to nevím," řekl ČTK zdroj obeznámený s případem.

Podle pracovnice obecního úřadu se ve škole, kterou spravuje obec, dál učí a bude fungovat v běžném provozu.

Dvě děti odvezly sanitky na vyšetření na urgentní příjem do fakultní nemocnice na Lochotín, dvě na ARO na Bory a šest na dětskou kliniku na Lochotín. "Zbylé tři děti si odvedli domů rodiče," uvedl Brejcha. U školy je pět vozidel záchranky, hasiči i policie.

Témata:  Plzeňský kraj chemikálie školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy