Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Souboj o Senát jde do finále. Hilšer i Piráti vsadí na kontaktní kampaň

Senát ČR
Senát ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Kandidáti Pirátů, kteří v Praze postoupili do druhého kola senátních voleb, mají na kampaň k dispozici 450.000 korun, které dosud zbyly z celkového dvoumilionového rozpočtu. ČTK to dnes řekla mluvčí strany Karolína Sadílková. Bývalý prezidentský kandidát Marek Hilšer počítá před druhým kolem v Praze 2 podobně jako Piráti hlavně s kontaktní kampaní, naopak neplánuje výrazné navýšení dosavadních výdajů.

Všichni kandidáti Pirátů ve druhém kole nyní vyjednávají o podpoře pro sebe s neúspěšnými konkurenty. Lukáše Wagenknechta například v Praze 8 podpořil Hayato Okamura (KDU-ČSL), uvedla Sadílková.

Hilšera vyzve ve volebním obvodě v Praze 2 ve druhém kole Libor Michálek (Piráti), Piráti mají ve druhém kole ještě Evu Tylovou, která se utká v Praze 12 s bývalým diplomatem a letošním prezidentským kandidátem Pavlem Fischerem (nez.).

Kandidáti Pirátů se budou intenzivně zaměřovat na kontaktní kampaň, uvedla Sadílková. "Všechny následující dny je bude možné potkat v ulicích, jak jednají se svými potenciálními voliči. Druhá část kampaně je pak on-line na sociálních sítích," dodala mluvčí.

S obdobnou kampaní počítá Hilšer, který uvažuje o reklamě na facebooku. Jinak se bude snažit hlavně o kontakt s voliči, Hilšer se chystá spolu s dobrovolníky ve svém obvodu rozdávat letáky. Počítá také s účastí ve třech duelech v médiích, čas si vyhradí i na podporu právničky Michaely Tejmlové (Senátor 21), která bude ve druhém kole voleb soupeřit o hlasy v Jablonci nad Nisou s dosavadním senátorem Jaroslavem Zemanem (ODS).

Témata:  Česká pirátská strana Praha volební kampaň Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy