Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž nesplácel své dluhy, 31 věřitelů po něm chce dva miliony korun

Peníze CZK, ilustrační fotografie
Peníze CZK, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Vězení rok až pět let nebo peněžitý trest hrozí muži, kterého začala kvůli úvěrovým podvodům a podvodům trestně stíhat jindřichohradecká policie. Muž, který si půjčil nejméně 260.000 Kč, na sebe pak podal insolvenční návrh, k němuž se přihlásilo 31 věřitelů s pohledávkami za 2,37 milionu korun.

Na policejním webu o tom dnes informovala jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Muž z Jindřichohradecka nejméně ve 20 případech od prosince 2016 do února 2018 uzavřel smlouvy o úvěrových produktech. Díky nim si půjčil nejméně 260.000 Kč, které měl uhradit formou měsíčních splátek nebo v celkových dlužných částkách včetně navýšení. Škoda tak dělá nejméně 436.000 korun.

"Úvěrové produkty uzavřel podezřelý muž i přesto, že si byl vědom, že s ohledem na svoji majetkovou situaci nebude schopen svému závazku dostát, neboť v té době neměl ani dostatečný příjem na to, aby uhradil své dřívější dluhy," uvedla mluvčí. V únoru 2018 na sebe podal u krajského soudu insolvenční návrh spojený s návrhem na oddlužení.

Témata:  dluhy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy