Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli silnému větru nejezdí lanovka na Sněžku

vítr
vítr
Foto: Pixabay

Kvůli silnému větru byla dnes uzavřena horní část lanové dráhy na Sněžku. V provozu zůstává dolní část z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu. Na svém webu to uvedli provozovatelé lanovky.

Lanovku na Sněžku tvoří dva úseky, Pec pod Sněžkou - Růžová hora a Růžová hora - Sněžka. Celková délka lanové dráhy je asi 3,5 kilometru. Z hlediska převýšení a počasí jde v Česku o nejextrémnější kabinovou lanovku.

Převýšení lanové dráhy z dolní stanice v Peci do horní stanice na Sněžce je přes 700 metrů. První úsek má převýšení asi 510 metrů a druhý 260 metrů. V dolním úseku vozí cestující 16 kabin, v horním 18.

Počasí provozu lanové dráhy nebude přát ani v pondělí. Pode Českého hydrometeorologického ústavu bude v Krkonoších v nejvyšších polohách foukat vítr o rychlosti kolem 110 kilometrů za hodinu.

Témata:  Sněžka lanovky vítr

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy