Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Pardubicku havaroval autobus s dětmi, zraněno bylo 33 osob

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

U Holic na Pardubicku havaroval dnes odpoledne autobus s dětmi, při nehodě bylo zraněno přes 30 dětí, údaje o počtech zraněných se ale v tuto chvíli rozcházejí. Silnice 36 mezi Holicemi a Sezemicemi je uzavřená, na místě je evakuační autobus. Vedoucí lékař zásahu si vyžádal stan pro řešení mimořádných událostí.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleše Malého autobus převážel asi 40 dětí. "Na místě bylo lehce zraněno 12 až 15 dětí, středně těžce šest až sedm. Na místě máme sedm posádek záchranné služby, aktivovali jsme i dopravní zdravotní služby z okolí," uvedl Malý.

Mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková řekla, že v autobuse jelo kolem 50 osob. Středně těžké zranění utrpělo devět z nich, lehce bylo zraněno 24 lidí. "Jeden člověk byl letecky převezen do nemocnice," uvedla Horáková. Zranění jsou rozváženi do nemocnic v Pardubicích, Hradci Králové a Vysokém Mýtě.

Pardubický kraj aktivoval kvůli nehodě traumatologický plán. "Nemocnice utlumí některé činnosti a připraví se na příjem zraněných, které budou vozit sanitky," uvedl vedoucí oddělení krizového řízení Pardubického kraje Aleš Boňatovský.

Podle hasičů asi autobusu praskla pneumatika, vůz sjel do pole a převrátil se na bok.

Témata:  nehody autobusů Pardubický kraj Autobusy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy