Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malý hoch bloudil v noci po paneláku. Rodiče byli tak opilí, že si toho ani nevšimli

Ilustrační fotgorafie
Ilustrační fotgorafie
Foto: Pixmac

Ústí nad Labem - Pořádnou detektivku zažili kolem půlnoci ze středy na čtvrtek ústečtí strážníci. V paneláku totiž marně pátrali po rodičích tříletého chlapečka, který se s pláčem toulal po chodbách domu.

Na linku 156 těsně před středeční půlnocí zavolala žena z domu v ulici Pod Parkem v Ústí nad Labem a oznámila, že podle pláče vypátrala na chodbě paneláku opuštěné batole, ke kterému se nikdo nehlásí.

Situace byla komplikovanější o to, že ani žena, která strážníky volala, ani další lidé v domě opuštěné dítě neznali a nevěděli, čí je.

"Jediným vodítkem bylo tvrzení několika sousedů, že z jednoho bytu byl někdy slyšet dětský pláč. Strážníci se proto pokoušeli na nájemníky zmíněného bytu dobouchat a dozvonit, ale ani na tyto pokusy nikdo nereagoval," přibližuje zástupce ředitele ústeckých strážníků Jan Novotný.

V tu chvíli strážníkům došla trpělivost a přivolali na místo státní policisty a pracovnici sociálky. Muži zákona chlapečka odvezli na služebnu, kde se jim podařilo zjistit, že jde o Davida K. narozeného v roce 2013.

"Ukázalo se, že chlapec opravdu bydlí v bytě, kam se strážníci pokoušeli marně dozvonit. Horší zjištění bylo to, že oba rodiče byli tak opilí, že si ani nevšimli, že jim doma chybí dítě," popisuje Novotný.

Vzhledem k nezodpovědnosti rodičů byl Davídek převezen k tetě a opilý otec s matkou mají na krku sociálku.

Témata:  krimi děti alkohol

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy