reklama

TOP 09 za službu složila jen zálohu a zbytek už neuhradila. Strana částku podle svého předsedy Miroslava Kalouska uhradí, s verdiktem ale nesouhlasí. Tvrdí, že místní politik neměl oprávnění smlouvu o pronájmu podepisovat. Zváží dovolání k Nejvyššímu soudu.

„Jsme konzervativní strana a ctíme právní stát. Ač pokládáme rozsudek za nespravedlivý, neprodleně zaplatíme, neboť je pravomocný. Pochopitelně podáme dovolání. Ale nebudeme se za dovolání schovávat a nebudeme vzdorovat pravomocnému rozsudku," uvedl šéf TOP 09 na Facebooku.

Smlouvu s firmou T Servis uzavřel tehdejší šéf místní organizace strany pro Prahu 17 a bývalý člen TOP 09 Petr Štěpán. Podle už dřívějšího vyjádření TOP 09 za stranu ale smlouvu podepsat nemohl, a byl to tedy čistě jeho soukromý podnik, uvedl Radiožurnál. Podle tehdejších stanov byl jediným, kdo takové oprávnění měl, první místopředseda Kalousek.

Po dvou letech se kauza dostala k soudu. Podle verdiktu Obvodního soudu pro Prahu 1 musí strana za služby zaplatit, což potvrdil i městský soud.

Strana má na zaplacení téměř tři týdny. Přesto strana rozhodnutí soudu nepovažujeza spravedlivé. Zda podá proti rozsudku dovolání, se rozhodne až po prostudování odůvodnění rozsudku.