Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ondráček se utrhl ze řetězu: To si může myslet jen naprostý debil, spustil

Zvolí poslanci v tajné volbě Zdeňka Ondráčka (KSČM)?
Zvolí poslanci v tajné volbě Zdeňka Ondráčka (KSČM)?
Foto: Facebook

Premiér Andrej Babiš podle svých slov nepovažuje Rusko za hrozbu. V tom s ním souhlasí i komunistický poslanec Zdeněk Ondráček. Přesto si počká na to, zda ze strany Babiše nejde jen o mediální plácnutí do vody. Těm, kteří Rusko za hrozbu naopak považují, poslal drsný vzkaz.

Babiš ve společném rozhovoru s prezidentem Milošem Zemanem, který v neděli odvysílala Česká televize, mimo jiné uvedl, že nevnímá Rusko jako hrozbu pro Česko. „Rusko nechápu jako hrozbu," uvedl. Později ale při interpelacích přiznal, že ruské hybridní útoky lze vnímat jako hrozbu. 

Jako nepřijatelnou označil ruskou anexi ukrajinského Krymu. Zmínil i svůj odmítavý postoj k ruskému tvrzení, že látka typu novičok, kterou byl v Británii otráven Sergej Skripal, byla vyrobena v Česku. 

Premiér zároveň zdůraznil potřebu s ruskými představiteli jednat. „Jsme v situaci studené války, není to pozitivní," dodal Babiš. „S Ruskem je potřeba komunikovat a komunikují s ním všichni," dodal s tím, že je třeba s Moskvou mluvit i kvůli situaci v Sýrii, jež souvisí s řešením migrace.

Jeho slova vítá komunistický poslanec Zdeněk Ondráček. „Pro mě není důležité, co pan premiér Babiš říká, ale co konkrétního dělá. On totiž často říká to, co se chce slyšet a to, co mu nabulíkují jeho PR poradci. Pak jsme i svědky toho, že se jeho slova rozcházejí s činy,“ rýpnul si do premiéra poslanec KSČM.

S Babišovými slovy o Rusku prý Ondráček plně souhlasí. „Ale opatrně si počkám, zda to zase nebylo jen mediální plácnutí do vody. Ale je dobře, že to řekl, alespoň mu bude možné jeho slova při různých příležitostech připomínat,“ říká komunista.

„Jen naprostý d*bil nebo možná snad ještě český novinář by si mohl myslet, že s Ruskem se prostě nemluví. Oběma těmto skupinám bych doporučoval udělat si, resp. nechat si udělat, přehled návštěv, setkání a jiných kontaktů představitelů států EU, USA a Kanady a ty komparovat s naší zahraničí politikou. A nebudu ani zmiňovat, jaký to má dopad na ekonomiku naší země. Oni by to stejně nepochopili, protože u nich platí jen jediné pravidlo, a to: Koho chleba jíš toho píseň zpívej,“ dodal ostře poslanec.

Témata:  Zdeněk Ondráček Andrej Babiš Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy