Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trest za "Zemana v kompostu"? Kraj couvl, ředitel gymnázia o odměny nepřijde

Oficiální fotografie Miloše Zemana, prezidenta České republiky zvoleného v první přímé volbě. Jejím autorem je fotograf Herbert Slavík.
Oficiální fotografie Miloše Zemana, prezidenta České republiky zvoleného v první přímé volbě. Jejím autorem je fotograf Herbert Slavík.
Foto: Herbert Slavík

Ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman o odměny nepřijde. Odebrání odměn řešila krajská rada kvůli Bergmanovu vyjádření, že dal školníkovi pokyn zahrabat portréty prezidenta Miloše Zemana do kompostu. Novinářům to dnes řekl hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM).

Podle Bubeníčka je už celá záležitost vyřešena. "My jsme jako krajská rada uvedli, že ředitel poškodil svým vyjádřením na adresu pana prezidenta dobré jméno gymnázia a Ústeckého kraje. Dál už bych se touto záležitostí nezabýval," uvedl Bubeníček. Reakci ředitele se ČTK získat nepodařilo.

Bergman svůj výrok uvedl v návaznosti na prezidentovo vulgární vyjadřování se v rozhovoru pro Český rozhlas, kde Zeman zveřejnil jména některých lidí, kterým pak 28. října předal státní vyznamenání. Za vulgarismy ho kritizovali někteří politici. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržela čtyři stížnosti na vulgární výroky prezidenta.

Ředitel gymnázia nechal sundat prezidentské obrazy ze stěn ve třídách už před čtyřmi lety poté, co Zeman veřejně použil sprostá slova. "Chtěl jsem tím vyjádřit, že jestliže dosud ty obrazy pana prezidenta byly ve skladu a já jsem uvažoval o tom, že je třeba jednou vrátím, tak teď po tom dalším excesu pana prezidenta jsem se rozhodl, že už je nikdy nevrátím," řekl ČTK Bergman.

Vyjádření na sociální síti bylo podle Bergmana trochu expresivní. "Ve skutečnosti samozřejmě jsem školníkovi žádný takový pokyn (zahrabat obrazy do kompostu) nedal. Obrazy jsou dál v tom skladu. Ale chtěl jsem tím vyjádřit to, že s návratem obrazů na čelní stěny učeben rozhodně nepočítám," uvedl Bergman.

Témata:  Ústecký kraj Miloš Zeman Oldřich Bubeníček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy