Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V ústavu v Chrastavě došlo k sexuálnímu zneužití chlapce

Teenageři, ilustrační foto
Teenageři, ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Chrastava - Policie začne vyšetřovat případ údajného sexuálního zneužití mezi chovanci výchovného ústavu v Chrastavě. Mělo k němu dojít v noci na pátek.

Obětí je třináctiletý mentálně postižený chlapec. Sexuální praktiky měl na něm zkoušet na pokoji o dva roky starší chovanec zařízení. Případ ohlásil jejich spolubydlící.

Vychovatelé si u chovance už v minulosti všimli, že má tendenci postiženého chlapce zneužívat. Proto je od sebe oddělili. Chlapci ale chtěli být údajně spolu a nová ředitelka to prý přes nesouhlas odpovědné vychovatelky umožnila.

Nyní ovšem ředitelka Soňa Cpinová odmítá přemístění problémového chlapce komentovat a ostatní personál s novináři mluvit nesmí. To právo si vyhradila právě Cpinová.

Chlapci si měli na pokoji srazit postele k sobě a provozovat měli různé sexuální praktiky, bohužel včetně análního sexu.

"Jako vím o tom. Byla jsem informovaná. Byla tam psycholožka z dětského diagnostického ústavu, víc informací vám nemůžu podat," řekla pouze dočasná ředitelka ústavu Cpinová.

O otřesném případu se policie nicméně dozvěděla až od reportéra TV NOVA. Krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková slíbila, že kriminalisté vše okamžitě prověří.

"Předtím pokud k něčemu docházelo, tak to bylo vyšetřováno. Zde mně to připadá jako jednoznačné zahlazování stop," zlobí se chrastavský starosta Michael Canov. Ten nadále požaduje okamžité odvolání Cpinové z postu ředitelky ústavu.

V Chrastavě jsou problémy delší dobu, ústav má být zrušen.

Témata:  sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy