Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příčina otravy krve z Frýdlantu je stále neznámá, dosavadní výsledky jsou negativní

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Sedm z devíti pacientů, kteří minulý týden podstoupili operační zákroky v soukromé nemocnici ve Frýdlantu, zůstává na jednotách ARO a JIP v krajské nemocnici v Liberci. U dvou nastaly komplikace. Příčina otravy není stále známá. ČTK to dnes řekl primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO) v Liberci Dušan Morman.

"Zatím všechny výsledky, které by měly odhalit původce, jsou negativní," uvedl Morman.

Podle něj se stav u většiny pacientů zlepšuje. "Akorát stav u dvou se trochu zkomplikoval přes dechovou nedostatečnost," dodal.

Dva pacienti jsou v Liberci na oddělení ARO a dalších pět na jednotkách intenzivní péče (JIP). Jeden pacient byl už minulý týden umístěn na standardní pokoj v Liberci a jedna pacientka byla hospitalizována na JIP v Jablonci.

"Její stav se zlepšil natolik, že mohla být přeložena do nemocnice ve své spádové oblasti," řekla ČTK mluvčí městské nemocnice v jablonci Petra Hybnerová. Podle Mormana je možné, že zkraje tohoto týdne budou někteří další pacienti v Liberci přeloženi na standardní pokoje.

Příznaky otravy mělo devět z 16 pacientů, mužů a žen různého věku, kteří v minulém týdnu od pondělí do středy podstoupili operaci v soukromé nemocnici ve Frýdlantu. Šlo o různé operace - kolene, žlučníku či gynekologické. Operace dělaly různé týmy chirurgického a gynekologického oddělení, různí anesteziologové i různé sestry.

Témata:  nemocnice Liberec Liberecký kraj krev lékaři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy