Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ze Staroměstského náměstí vyrazil pochod proti rakovině prsu

Lidé, ilustrační fotografie
Lidé, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Ze Staroměstského náměstí v Praze vyšel pochod proti rakovině prsu. Cílem pochodu, který se koná letos pošestnácté, je ostrov Štvanice, kde by měl následovat odpolední a večerní program.

Účastníci se mohou těšit na koncert Dana Bárty a kapely Illustratosphere, skupin Kryštof, Support Lesbiens a dalších. Podle policie se pochodu účastní nejméně 15.000 lidí, pořadatelé čekají až 25.000.

Do akce, která má vyjádřit podporu ženám s rakovinou prsu, se stejně jako v minulých letech zapojila řada známých osobností. V čele průvodu šly mimo jiné zpěvačka Tonya Graves nebo herečka Iva Pazderková.

Pochod půjde Kaprovou ulicí na náměstí Jana Palacha a bude pokračovat přes Mánesův most na druhý břeh Vltavy. Zamíří dále kolem úřadu vlády a skončí na ostrově Štvanice.

Symbolem pochodu jsou tradičně růžová trička, jejichž nákupem účastníci přispívají na prevenci, projekty pro pacientky a vyhodnocování screeningových dat.

Témata:  rakovina lidé Staroměstské náměstí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy