Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda dnes jednala o změnách zákonů v netradičním prostřdí

Vláda ČR
Vláda ČR
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

K neformální debatě o možných změnách zákonů i o dalších projektech se dnes odpoledne sešli členové vlády ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše (ANO) na zámku Štiřín v Kamenici u Prahy. Probrat by mohli také priority ve svých resortech na příští rok. Další běžné zasedání vlády se uskuteční ve středu.

Například k tématům ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) patřila především dvoustranná rozvojová spolupráce s výhledem na další roky a program podpory českého kulturního dědictví v cizině. "Jedná se o nelegislativní záležitosti," napsal dnes Petříček v sms zprávě ČTK.

Někteří ministři označují setkání za vládní "teambuilding". Žádná konkrétní rozhodnutí se však neočekávají. Třeba návrh plánu legislativních prací kabinetu na příští rok, o němž by ministři dnes také měli mluvit, projedná vláda formálně příští týden.

Babiš dopředu avizoval, že na setkání bude na členy vlády apelovat, aby se účastnili pravidelných sněmovních interpelací. Jejich absence, byť omluvená, pravidelně vyvolává kritiku opozice. Neformálnost setkání členů vlády na Štiříně dokládá i skutečnost, že se na zámku mohou zdržet až do pondělí.

Štiřínský zámek, který slouží jako hotel a pro pořádání konferencí, spravuje ministerstvo zahraničí. Areál zahrnuje i park, rybníky a golfové hřiště.

Témata:  vláda Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy