reklama

"Zájem o poslední prezidentské volby byl opravdu enormní, proto jsme sázkařům dali prakticky ihned po jejich skončení možnost sázet na vítěze těch příštích," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Objem sázek na letošní prezidentské volby dosáhl 285 milionů korun, což bylo téměř šestkrát více než v roce 2013. Dosavadní rekord v politických sázkách ze sněmovních voleb 2017 byl překonán skoro trojnásobně.

Aktuální vyšší kurzy podle Šraina už lákají některé sázkaře. Jeden z nich vsadil 10.000 korun na to, že se prezidentem znovu stane někdejší prezident Václav Klaus starší. V polovině března byl na tuto příležitost vypsán kurz 50:1, potenciální výhra tak činí půl milionu. Na vítězství vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové vsadil klient 10.000 v kurzu 45:1.

Po Václavu Klausovi starším zatím sázkaři nejvíce věří ve vítězství jeho syna (15 procent). Následují Andrej Babiš (ANO, deset procent), Tomio Okamura (SPD, osm procent), Pavel Fischer (šest procent) a Jiří Drahoš (za STAN, čtyři procenta). "Někteří sázkaři ovšem volí trochu jinou strategii, řekněme punkovou. Jinak si ani nelze vysvětlit například devět tiketů na Janu Bobošíkovou s kurzem 1300:1," doplnil Šrain.

Co se týče kurzů, po Fischerovi a Klausovi mladším bookmakeři nejvíce favorizují Marka Hilšera (MHS, 15:1), Lenku Bradáčovou (15:1), bývalého prezidenta a premiéra Václava Klause staršího (18:1) a textaře a podnikatele Michala Horáčka (20:1). Na to, že se poprvé v historii země ujme úřadu žena, je vypsán kurz 3,6:1. Jeden ze sázkařů vsadil na tuto možnost 13.334 korun.

U Tipsportu a Chance se dá sázet na to, zda bude Miloš Zeman prezidentem i na konci příštího roku. "Variantu NE volí více sázkařů, ale nevíme, zda si přejí odchod prostořekého prezidenta nebo je spíše láká kurz 4:1. Sázek na tuto možnost jsme přijali za 160.000 korun. Na variantu, že bude v úřadě i po tomto datu, je kurz 1,2:1. Takže si myslíme, že vše ustojí a bude pokračovat. Na to si u nás sázkaři vsadili zhruba za 100.000 korun," dodal mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.