Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Já a otrok Babiše? Moravec se rozčílil a na důkaz nepravdy zveřejnil dopis, který mu poslal

Václav Moravec
Václav Moravec
Foto: Česká televize

Praha – Nedělní pořad Otázky Václava Moravce mají dohru. Moderátor Moravec se zlobí, že byl zařazen do škatulky „otrok Andreje Babiše“. A tak na svém facebookovém profilu zveřejnil důkaz, že pravda je někde jinde.

Tématem posledního dílu pořadu byla reorganizace policie s ní spojené rozpory ve vládě. Diskutovat přišli šéf lidovců Pavel Bělobrádek, ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a předseda opoziční TOP Miroslav Kalousek.

Účast naopak odmítl ministr financí Andrej Babiš (ANO). Ten dal přes sociální sítě najevo, že má jinou práci. „Dneska jsme v Sapě ve spolupráci s vietnamskou komunitou dělali konferenci Fámy a fakta o EET. V sále bylo narváno, zájem byl obrovský," uvedl Babiš na Facebooku.

Moravec korespondenci zveřejnil jako reakci na kritiku, že se zastává Babiše. „Dnes jsem si za Otázky Václava Moravce vysloužil zařazení do skupiny otroků Andreje Babiše. Kdo je tady otrok? Když někdo klade protiargumenty v diskusi, neznamená, že je otrok toho, kdo v diskusi není. Otrok by tězko vedl podobnou korespondenci," napsal Moravec ke zveřejněnému dopisu.

Moravec v dopise s hlavičkou České televize cituje SMS zprávu, kterou obdržel od ministra financí 17. května a ve které se mimo jiné píše: „Nevím, jestli je to pokus o vtip nebo provokace nebo mne chcete výběrem druhého hosta urazit? Ale to víte určitě, jak to ve vašem nezávislém pořadu chodí? Kdo dává správné noty vašemu moderátorovi".

Babiš dodal, že nemá zájem chodit do pořadu, kde moderátor lže na svém twitteru o „pseudokauze Čapí hnízdo a zostuzuje moji paní zobrazením její fotky a lživým textem". Ze zkušenosti už prý ví, že cílem moderátora je ho poškodit. „Takže o účast ve vašem pořadu nestojím. Řekl sem to i veřejně! Dobře to víte, tak nevím, proč mi píšete?!" dodal Babiš.

Druhým hostem, o kterým Babiš píše, měl být Martin Nejedlý, hlavní ekonomický poradce prezidenta České republiky. Moravec dodal, že na jeho postavě nevidí nic urážlivého. Odmítl také kritiku dramaturgie pořadu Otázky Václava Moravce.

Naopak se Moravecdo politika pustil do Babiše s tím, že ví, jak to v nezávislém pořadu chodí. „Je zřejmé, že si jako majitel významného mediálního domu (tzn. MAFRA, a. s.) nedovedete představit, že by někdo ‚nedával noty' novinářům a moderátorům. Ano, naštěstí v této zemi stále ještě existují média, v čele s Českým rozhlasem a Českou televizí, jež jsou obdařena jistou mírou politické, ekonomické, ale i myšlenkové nezávislosti," napsal mu v dopise.

Paradoxní je, že si na nedělní díl stěžoval i sám Babiš. „Krásná podívaná na zástupce koalice a opozice, jak v přímém přenosu u Václava Moravce utvářejí Národní Prokorupční Frontu," napsal na Twitteru. Dodal, že v Otázkách měl míst něj vystoupit ministr spravedlnosti Robert Pelikán. „Představte si, odmítli ho," dodal Babiš.

Témata:  Václav Moravec Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy