reklama

Nepodepsaný komentář na budově fakulty vytištěný na archu papíru považuje za výsměch, že květiny na památku studenta, který se před 50 lety upálil, posílá "bezkrupulózní normalizační komunista spolupracující s StB" a "podnikatel, který jen a jen pro svůj zisk tento národ morálně láme". Na svém osobním twitterovém účtu na vzkaz upozornil básník Petr Kukal, který působí jako mluvčí fakulty.

Kytice, kterou Babiš loni 17. listopadu přinesl na Národní třídu, skončila spolu s květinami od prezidenta Miloše Zemana a šéfa SPD Tomia Okamury v odpadkovém koši. Dva aktivisté, které je tam vyhodili, dostali od úřadu Prahy 1 pokutu 2000 korun za každou kytici.

"Pokládat květiny k uctění památky, když svými činy tuto památku soustavně pošlapává, je výsměchem," napsal autor vzkazu na filozofické fakultě.

Uvedl, že Jan Palach chtěl konec cenzury a propagandy, zatímco český premiér si podle něj koupil média, aby mu sloužila, a ta, která si koupit nemůže, soustavně pošpiňuje a zastrašuje. Je přesvědčen, že kytice od Babiše by na tomto místě být neměla, ale pokud už tam je, ať tam leží s tímto vzkazem.