Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Máte rádi poutě? Dávejte pozor, kontroly ČOI dopadly katastrofálně

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Z 90 pouťových atrakcí, které loni zkontrolovala Česká obchodní inspekce jich 40 nevyhovělo. Mezi zjištěné nedostatky patřily například nedostatečné zádržné prostředky či ostré hrany pro pasažéry. Inspekce to uvedla v tiskové zprávě.

"Výsledky akce potvrzují, že se u některých výrobků vyskytují především provozní nedostatky, které jsou provozovatelé schopni velmi rychle odstranit," uvedla vedoucí oddělení techniky České obchodní inspekce Lucie Šnajdrová.

Inspektoři ČOI celkem zkontrolovali 90 zábavních atrakcí u 40 provozovatelů, včetně lanových center.

Nedostatky převážně spočívaly ve vyšším nástupu na atrakci, nedostatečných zádržných prostředcích, nerovnostech ploch, ostrých hranách v jednotkách pro pasažéry, chybějících zádržných zařízeních, jako byly pásy autíček, nezakrytých pružinách trampolíny nebo nebyla provedena periodická kontrola lanového centra.

"Zjištěné závady byly v průběhu kontroly odstraněny, s výjimkou dvou lanových center provozovaných podnikatelem z Karlovarského kraje," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) kolotoče

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy