Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodinná tragédie na Brněnsku: Při střelbě v Ostopovicích zemřeli dva lidé

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V Ostopovicích na Brněnsku se dnes střílelo v rodinném domě, na místě jdou dva mrtví. Kriminalisté zjišťují, co přesně se stalo. Podle neoficiálních informací šlo o příbuzné. Záchranáři uvedli, že mrtvými byli muž a žena.

"Naši operátoři vyslali na místo jednu posádku lékařskou, jednu posádku bez lékaře a inspektora provozu, na místě byli dva lidé, kteří už nejevili známky života. Šlo o muže středního věku a o ženu staršího věku. Už jsme jim bohužel nemohli pomoci," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policie měla podle mluvčí Hrůzové událost nahlášenou kolem 9:00. „Na místě došlo k násilnému trestnému činu. Věc si na místě převzal krajský výjezd. Kriminalisté nyní zjišťují, proč k události došlo. Mohu potvrdit, že ke střelbě a že na místě zůstaly dvě osoby bez známek života,“ uvedla pro EuroZprávy.cz policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Potvrdila také informace záchranářů, že mrtvými jsou muž a žena, další informace nicméně s ohledem na vyšetřování sdělit nemohla.

"Odehrálo se to v jednom z domů u hlavního tahu, ale podrobnosti neznám. Vím, že se tam střílelo, že tam byl policejní zásah a že jsou tam mrtví," řekl starosta Jan Symon.

"Jsme z toho šokovaní, v myšlenkách jsme s pozůstalými. Nic víc v tuto chvíli asi udělat nemůžeme," řekl starosta. Dům podle serveru Blesk.cz obývala vícegenerační rodina. Podle jeho informací syn zabil svou matku a následně spáchat sebevraždu.

Ostopovice leží na jihozápad od Brna u dálnice D1. Žije tam zhruba 1700 obyvatel.

Témata:  krimi střelba v ČR Brno Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy