Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stropnický se pustil do senátních debat. Štěch mu to vrátil

Matěj Stropnický /SZ/
Matěj Stropnický /SZ/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) se dnes ohradil proti úternímu výroku předsedy Strany zelených Matěje Stropnického ohledně úrovně senátních debat. Zelení a ČSSD v úterý představili společného kandidáta do Senátu v Praze 6, filozofa Václava Bělohradského, a Stropnický posléze v tiskové zprávě napsal, že "ubohá úroveň senátních diskusí získá jeho příchodem zcela nový rozměr". Štěch to dnes označil za drzé a hloupé vystoupení.

"Hlavní osou pražských Dejvic je Evropská třída a stejně otevření jsou i místní obyvatelé, proto si tento obvod zaslouží kandidáta evropského formátu. Václav Bělohradský, který žil namísto normalizace v Itálii, je dnes nejpozoruhodnějším českým filozofem a ubohá úroveň senátních diskusí získá jeho příchodem zcela nový rozměr," citovala Stropnického tisková zpráva ČSSD.

Předseda Senátu o Stropnickém řekl, že kam přišel, tam k žádné dohodě není možné dospět. "Je to člověk kontroverzní, úroveň jeho vystupování je permanentně destrukční a hovořit o Senátu tímto způsobem je neseriózní," prohlásil Štěch. "Doufám, že pan Stropnický bude přeci jenom více přemýšlet o tom, co vyslovuje ze svých úst, neboť opravdu si myslím, že to velmi vypovídá o jeho úrovni," dodal.

Bělohradského označil Štěch za kvalitního kandidáta a podotkl, že kdyby v tomto volebním obvodě žil, určitě by ho volil.

Témata:  Milan Štěch Matěj Stropnický Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy