reklama

Zahradil naznačil, že by se mohl ucházet o křeslo českého prezidenta. „Pokud mám ještě někde vytyčenou politickou metu, o které občas uvažuji, tak ta se skrývá někde jinde než ve vedení ODS,“ uvedl v rozhovoru pro Novinky.

Konkrétně zmínil to, že v roce 2023 budou další prezidentské volby. „Neříkám, že budu kandidovat, říkám, že je to otevřené okno, o kterém se dá uvažovat,“ odpověděl na přímý dotaz, zda chce na prezidenta kandidovat.

Na jeho slova obratem zareagoval jiný europoslanec, lidovec Tomáš Zdechovský. „Chtěl bych dnes oznámit, že také zvažuji o kandidatuře na hrad :-D Žádnou souvislost s @ZahradilJan tam, prosím, nehledejte!“ vzkázal prostřednictvím twitteru.

Zahradil si ovšem jeho rýpnutí nenechal jen tak líbit. „Zkuste jednou místo komentování mých tweetů taky vymyslet něco svého, originálního. Zatím jsem nic neviděl,“ vzkázal Zdechovskému politik ODS.

Svůj názor přidali i další známé postavy „V boji o Hrad Zahradil proti VK ml, to by byla lahůdka,“ myslí si novinář Alexandr Mitrofanov.

„Už se zdálo, že žádná zpráva z reálného světa nepřekoná každodenní záplavu zpráv o tom, co se děje v seriálu Hra o trůny, a najednou tato historická událost: Jan Zahradil uvažuje o kandidatuře na Hrad...“ přidal se politolog Jiří Pehe.