Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drsná válka v KSČM: Po eurovolbách je hodně dusno, Filip vyslal jasný vzkaz

Bývalý místopředseda ÚV KSČM pro ideově politickou práci a komunikaci Josef Skála
Bývalý místopředseda ÚV KSČM pro ideově politickou práci a komunikaci Josef Skála
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Spory po evropských volbách zuří nejen v TOP 09, ale i v KSČM. Bývalý místopředseda komunistů Josef Skála se tvrdě navezl do předsedy Vojtěcha Filipa. A ten si to nenechal líbit!

Vojtěch Filip se důrazně ohradil proti kritickému rozhovoru Skály pro server Sputnik. Zároveň ho kritizuje za údajnou účast na akci SPD, což podle něj znamená, že se Skála s KSČM rozešel.

„Na interview Josefa Skály k volbám zveřejněném ve Sputniku jsem reagoval na Twitteru klasickým citátem, který si dovolím opakovat. »Opustíš-li mne, nezahynu. Opustíš-li mne, zahyneš.« Ano, mnoho lidí, buď malověrných, nebo těch, kteří za mrzký peníz jsou schopni zradit nejen myšlenku, ale i své přátele, odešli v minulosti z komunistické strany. Možná na chvilku byli na výsluní a převzali svůj jidášský groš, ale pak přestali kohokoli zajímat, protože nic, nejen pro společnost, ale ani pro komunistickou stranu, neudělali. Komunistická strana ale zůstala a dál pracovala a pracuje pro ty nejpotřebnější. Rozhovor pana Josefa Skály je pro mě mlácení prázdné slámy, které by mělo jen jemu a několika členům jeho tzv. »frakce« asi přinést výhody dílčích funkcí (trafiky) od antikomunistů,“ tvrdí Filip.

Ve zmíněním rozhovoru Skála mimo jiné mluví o tom, že měl návrhu volebního programu zásadní připomínky. Mluvil také o tom, že vzestup evropské levice skončil, nebo o pasti, která táhne KSČM ke dnu.

Podle Filipa spočívá potíž v něčem jiném. „Problém je v tom, že práce a volební výsledky pana Skály neoslovují občany naší země, nerozšiřují počet voličů KSČM a už vůbec ne růst autority strany ve společnosti. To lze měřit např. volebními výsledky a mohu je připomenout. Pan Josef Skála kandidoval již několikrát,“ připomněl s tím, že nikdy neměl výrazně dobré výsledky.

„Sám dopadl vždy velice žalostně. A pro KSČM neměla jeho kandidatura potřebný přínos, naopak spíše některé občany od volby naší kandidátky odradil. Jak se může srovnávat s Kateřinou Konečnou, která si »odpracovala« desetitisíce preferenčních hlasů?“ diví se šéf KSČM.

Pan Skala vyzyva v PListech predsedu KSCM ke konfrontaci - tahle jeho odpoved mi prijde dostacujici a dal bych ty zakysle provokace uz prehlizel pic.twitter.com/l4SHeoHvRU

— Jiri Dolejs (@DolejsJiri) 1. června 2019

Nelíbí se mu ani, jak Skála mluví o svých spolustranících. „Za sprostotu a nehoráznost považuji Skálovu velkou kritiku Arťoma Korjagina, který získal v roce 2018 ve volbách do městského zastupitelstva (Praha 10) 1304 preferenčních hlasů…! Tedy více než trojnásobek hlasů, které přinesl J. Skála. Mladý, nezkušený, v podstatě začínající politik, který ale u voličů získal větší podporu. Toho si dovolí kritizovat! Asi proto, že nežvaní a odpracoval si to,“ zastal se Filip mladého kolegy.

„Já nemám rád řeči, za kterými není práce. Na řeči bez odvedené práce doplatili nejen naši předchůdci, ale i jiné strany a hnutí, které tady byly na jedno použití.  KSČM není na jedno použití, je trvalou a respektovanou součástí české, evropské, ale i světové politické scény,“ dodává Filip.

Témata:  KSČM Vojtěch Filip Josef Skála

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy