reklama

Součástí legislativní úpravy na rozšíření EET jsou i specifika, o jaké druhy činnosti se jedná. Řada z nich je však pro české prostředí poměrně neobvyklá.

"Vládní koalice právě podpořila zavedení EET i na kosmickou dopravu, po velbloudech další výrazný krok v rovnání podnikatelského prostředí v podání této vládní sestavy.  Absurdita tohoto vládního návrhu na rozšíření EET ve třetí a čtvrté vlně právě dosáhla mléčné dráhy," uvedl s nadsázkou na sociální síti Twitter lidovecký poslanec Marian Jurečka.

Za absurdní považuje tuto součást legislativy o rozšiřování EET i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

"Ano. Máte pravdu. Stejně tak, jako jste ji neměl, když jste zákon o EET podporoval a pomohl prosadit i za cenu násilného ukončení diskuze. Vaše názorová flexibilita mi bere dech," zareagoval kriticky poslanec Miroslav Kalousek, který je na sociálních sítích velmi aktivní.

V kritice bývalého ministra zemědělství Jurečky pak pokračoval. "On totiž ten Váš tweet neříká pravdu. 3. a 4. vlna byla schválena již v tom původním návrhu, který jste Vy KDU-ČSL prosadili. Teď jen hlasujeme o vládním návrhu, který musí opravit paskvily, které jste schválili a které nařídil opravit Ústavní soud," napsal Kalousek.

Jenže Kalouskovu rozčilení na sociální síti nebyl konec. Jeden z diskutéru ho obvinil ze snahy zavést registrační pokladny, které měly podobný cíl jako současná EET. "Schválený, leč dosud neúčinný zákon o registračních pokladnách byl zrušen v r.2007 na návrh ministra financí M. Kalouska. Následně jsem vyhodil 537 úředníků FS, které na reg.pokladny Sobotka nabral. Na EET jich bylo nabráno dvakrát tolik," vymezil se politik TOP 09.