Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na ulici zmlátil důchodce, odsedí si 15 let

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Pavla Chlubnu, který letos 7. února pěstmi a nožem napadl seniora v České Třebové, dnes poslal soud v Pardubicích za pokus o vraždu na 15 let do vězení. Zároveň musí také oběti svého útoku zaplatit 450.000 korun jako nemajetkovou újmu. Vyplývá to z rozsudku, který ČTK poskytla Iva Matušková z Krajského soudu v Hradci Králové.

Třiadvacetiletý Chlubna přišel k muži, který parkoval na okraji České Třebové. Udeřil jej pěstí do obličeje, a když se muž začal bránit, vytáhl z kapsy zavírací nůž a způsobil mu deset bodných a bodnořezných ran.

Napadený mu poté dal 500 korun a útočník z místa utekl. Osmasedmdesátiletý zraněný muž ještě stačil dojet autem domů, kde zkolaboval, vrtulník jej převezl do nemocnice.

Třiadvacetiletý Chlubna pochází ze severních Čech, ve městě krátce pracoval a bydlel na ubytovně, ale o zaměstnání přišel. Potřeboval proto získat peníze. Policisté ho zadrželi zhruba půl hodiny po nahlášení útoku. Dalších téměř 400.000 korun musí podle rozsudku zaplatit zdravotní pojišťovně.

Rozhodnutí je pravomocné. Chlubna i státní zástupkyně se na místě vzdali práva na odvolání.

Témata:  pokus o vraždu soudy Pardubický kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy